Tarina

Ihmisen elämä on kuin tie kohti itseä. Kuljemme sitä erilaisilla valmiuksilla, varusteilla ja vauhdeilla, erilaisissa olosuhteissa ja ympäristöissä. Harvemmin perille vievä tie on suora. Mutkat ovat aina arvoituksellisia.  Sivupolut, ohitukset ja kompastelut – niiltä usein löydämme jotain tärkeää.  Jossakin vaiheessa tie näkyy meille taas kirkkaana edessä. Toisin ilmaistuna elämämme tiet näkyvät meille helpotuksen ja tyytyväisyyden vaiheina, jolloin ”kaikki rullaa mukavasti”, tai erilaisina pohdintavaiheina, joskus myös ahdistuksen tai masennuksen vaiheina. Omat vaiheensa ovat nekin, kun koemme itsellemme jotakin niin järkyttävää, että edessämme ollut tie katoaa tai on sumun verhoama. Erilaiset tiet järisyttävät tai vakauttavat turvallisuuden tunnettamme. Erilaiset tiet vievät meitä yhä enemmän kohti itseämme – sitä kuka olemme, mitä havaitsemme, mitä ajattelemme ja mitä tunnemme. Näitä teitä ei tarvitse kulkea yksin.
Pirjo Latvanen

Pirjo Latvanen

Yli kahdenkymmenen vuoden psykologityön kokemuksella, olen moninaisissa ihmisen elämän tilanteissa ollut ammattilaisena läsnä. Olen vakuuttunut siitä, että omasta elämäntilanteesta puhuminen ja sen reflektoiva pohtiminen, on ihmiselle osa hänen terveyttään edistävää toimintaa. Työkokemukseni ”vauvasta vaariin” -ikäisten asiakkaiden kanssa, on antanut minulle laajaa näkökulmaa elämänkaaren eri vaiheiden haasteista ja vakautumisen tien vahvistamisesta. Pitkä kokemukseni lapsiperheiden ja pariskuntien kanssa heidän solmukohtiensa työstämisestä vahvistaa ajatustani siitä, miten tärkeää on löytää vaikeille asioille sanat ja ymmärrys sekä oppia keinoja selviytyä eteenpäin yhdessä, toisinaan myös yksin.  Mittava kokemus kriisipsykologin työstä on antanut minulle tuntemusta ihmisten erilaisista toipumisten teistä ja kohtuullisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin kokemuksen palautumisesta. Ihmisen tarinat liittyvät vuorovaikutuksessa yhteen isommiksi kertomuksiksi – pienistä poluista syntyy kokonainen tie.

 

CV

Psykologian maisteri 1998 (TaY), Laillistettu psykologi 1998 (Valvira), Erityistason perheterapeutti 2011 (TaY), Psykoterapeutti 2011 (Valvira), Paripsykoterapian täydennyskoulutus 2013, Voimauttavan valokuvan perusteet 2017, Advanced Tree of Life Training 2018, Työnohjaaja 2019, Traumaattisten kriisien ja katastrofien erikoistumisopinnot 2000 (TaY), Toimiva lapsi & perhe; Lapset puheeksi-keskustelu ja -neuvonpito 2014, Theraplay peruskoulutus 2004, MIM-menetelmä-koulutus ja havainnoitsijaluotettavuus-testi 2006, Pariviestinnän ohjaajakoulutus 1998, lukuisia muita lyhytkoulutuksia.    

Julkaisu: Latvanen, P. 2017. Elämän puu -menetelmä ja sen käyttäminen ryhmäinterventioissa ja terapioissa. Perheterapia 2/2017, 21-32.

Pirjo Latvanen

Psykologipalvelu Pirjo Latvanen
Tolvilantie 1 37830 Akaa
 
050 5411786
 
pirjo(at)psykologipirjolatvanen.fi
y-tunnus: 1586120-9

 

Katso myös

 

Lähes kahdenkymmenen vuoden psykologityön kokemuksella, olen moninaisissa ihmisen elämän tilanteissa ollut ammattilaisena läsnä. Olen vakuuttunut siitä, että omasta elämäntilanteesta puhuminen ja sen reflektoiva pohtiminen, on ihmiselle osa hänen terveyttään edistävää toimintaa.